Om oss

Historik

Stefan Pålsson AB är en renodling av Kryddans Rökeri som startade sin verksamhet 1989 genom att utveckla rökning av benfri laxfilé. Verksamheten har genom åren utvecklats och idag finns produkterna att tillgå i såväl detaljhandel som inom grossist och restaurangleden.

Ett nära samarbete med flera av Sveriges främsta kockar har resulterat i att produkterna utvecklats till att hålla högsta möjliga kvalité. Detta samarbete har också resulterat i att företagets produkter använts vid såväl det kungliga hovet som Nobelmiddag och i samband med festligheter inom det danska och engelska hovet samt många andra tillställningar.

När vi bland alla andra leverantörer blev utvalda att leverera vår Stefan Pålsson AB lax till Alfred Nobel-banketten på Stockholms stadshus, var det minst sagt en ära. Samtidigt kände vi ett enormt stort kvalitetsansvar både före och under den världskända banketten gentemot både gäster och den hårt arbetande serveringspersonalen. Samma ansvar applicarar vi i hela vår produktionskedja. Vårt hårda arbete och strävan för att alltid leverera det bästa gör att alla våra kunder blir lika nöjda som gästerna på Alfred Nobel-banketten 1997 och 2003 bekräftat att de blivit. 

Ökad verksamhet resulterade i att ett nytt rökeri byggdes i Landskrona 2001 med utrymme för såväl rökning som försäljning av produkterna i den egna butiken. Arbetet sker med största noggranhet och efter högsta kvalité och det gäller såväl hanteringen av råvaror, tillredning som hantering av slutprodukter. Genom att hålla högsta kvalité igenom hela processen garanteras en produkt som håller för de höga krav som kunderna har rätt att ställa.

2004 lämnade vi in 8 prover till Great Taste Awards i London som organiseras av Guild of Fine Food, en tävling som varje år samlar de bästa europeiska specialmat-producenterna. Tävlingen är världens största och mest erkända och känd som matvärldens Oscars. Att få produkter bedömda av domarpanelen bestående av över 450 experter är ett snabbt sätt att få ärlig, rättfram och opartisk feedback från kockar, köpare, matskribenter och återförsäljare. En utmärkelse står som garanti för bästa möjliga smak och kvalitet. Vi erhöll 3 guld, 1 silver samt 2 brons i tävlingen. 

2012 lämnade vi in 2 prover till Great Taste Awards i London och erhöll ett 3 stjärnigt guld med vår varmrökta dubbelfilé och blev nominerade till guldgaffeln som är det mest ansedda priset. Vi erhöll även 1 stjärnigt guld med vår kallrökta Cour de filet. 

2013 blev vi inbjudna att medverka på stora matmässor i London, Paris, Amsterdam samt Prag. På dessa mässor mottogs vår lax med högsta beröm.

I  november och december 2013 var Stefan själv under 6 veckor på rundresa i Asien vid de stora mässorna i HongKong, Macau, Shanghai och Bangkok som utställare av våra laxartiklar. Vi blev presenterade på kinesisk TV och gjorde en stor VIP-bjudning i Shanghai för över 250 gäster. Vi gjorde även en presentation med det kinesiska kocklandslaget som slutade med att Stefan blivit invald i World Association of Food. 

Under 2014 deltog vi åter på Great Taste Awards i London och vi kan nu lägga ytterligare utmärkelser till vår prisbelönta mat. Med vinst i hela fem kategorier bekräftas än en gång att maten som lämnar Stefan Pålsson AB håller toppklass i världens hårdaste konkurrens. Detta år bedömde juryn över 10 000 produkter under mer än 50 jurydagar.

Kategorierna man vann var Whole Hot Smoked Salmon, Gourmet Bread, Landskrona 600 year Jubilee Hot Smoked Salmon, Shrimp Salad with Handpeeled Shrimps och Sweet Smokey Hot Smoked Salmon.

I kategorin Bästa importerade specialitet tog Stefan Pålsson AB hem det åtråvärda och mest prestigefyllda ”Golden Fork Award”.

Great Taste Awards 2014 Top 50 – Stefan Palsson Whole Hot Smoked Salmon 
”Scandinavians know a thing or two about smoking salmon and this one has been hot smoked whole in Sweden by the team at Stefan Pålsson. “A most majestic beast,” said one judge of our panel. “Wonderfully moist salmon and perfectly seasoned. It falls off the bone in the most beautiful way.” 

 Stefan Pålsson AB – Utmärkelser